Good Morning, Biertan

Voi incepe povestea cautarii Graalului cu ultima zi, de fapt ultima dimineata. Dupa cina de la restaurantul pensiunii si discutiile din jurul focului de tabara care au durat pana dupa 2 am, am hotarat sa mergem sa fotografiem (eu, Marcel si Oana)  Cetatea Biertan si nu oricand, ci la rasaritul soarelui.  Arunc un ochi pe ceas si si fac un calcul scurt: daca la 6 trebuie sa ne intalnim in hol eu trebuie sa ma trezesc la 5:30, acum e 2:30 deci 3 ore de somn. Repede in pat.

Reusesc sa deschid ochii….. Echipat la ora 6, ies in hol cu gandul ca Marcel si Oana nu s-au trezit si am un bun motiv sa ma intorc in pat. In hol…. Marcel. Asta e, probabil ca nu va fi nici asa frig, nici dealul atat de abrupt ca acum o zi, nici cafea, nici ceai…. apare Oana. Coboram la masina, eu iau din portbagaj trepiedul meu si unul pentrun Oana (multumim Tudor), incarcam in masina lui Marcel echipamentul, curatam gheata de pe parbriz si pornim sa cautam poteca de care ne-a povestit baiatul de la restaurant, de fapt Oanei. Dupa cateva ture prin bezna si noroi hotaram sa mergem in locatia de aseara, mai ales ca incepe sa se lumineze.

Suntem incolonati pe poteca si haidem sa prindem “crepusculul” . Reusesc sa trec de primul hop, insa se termina aerul de pe deal. Fac doi pasi la dreapta si astept un minut sa imi umplu plamanii ca sa pot vorbi. (ce bine era acum in pat…) De unde au ei atata aer ? Doar nu o sa renunt acum. Mai e putin…. Ajungem la locul de unde am fotografiat aseara, insa trebuie sa mergem mai sus. Asta e. Raman inca un minut sa “admir privelistea” si hai.

Marcel deja are trepiedul montat, Oana termina si ea. Imi gasesc si eu un loc langa ei, scot trepiedul, aparatul, Iso 200, diafragma 8, balans de alb …… nori si mai vedem, cadrez, declansez si privesc…… Da. Balans de alb 9000 K si restul la developare ca tragem RAW. Pun un filtru degrade, scot declansatorul, focus manual, acum e bine… declansez si sa vedem ce am facut.  Trebuia un ND8 nu ND4. Schimb filtrul si… se sting luminile din sat. Bine ca am apucat sa trag un cadru cu luminile aprinse.

BiertanCuLumini

Cum va spuneam, Canon 40D, 24-70/2.8L – 24 mm, Iso 200, F7.1, ACR, Photoshop si desigur softfocus

Author:Iulian Anghel
Date: Saturday, 5. December 2009 23:59
Trackback: Trackback-URL Category: Biertan

Feed for the post RSS 2.0 Comments and Pings are closed.

9 comments

 1. 1

  foarte frumoasa fotografia, imi place dar nu o pot mari sa o vad mai in detaliu

 2. Iulian Anghel
  Sunday, 6. December 2009 1:05
2

Am rezolvat. Cred ca 1024 e suficent.
cele bune,
Iulian Anghel

 • 3

  superba. superba :)

 • 4

  de vis! imi place foarte mult

 • 5

  He he! Frumos rasarit! Parca-mi amintesc ceva ceva…

 • 6

  Superba,Iulian … ceva din episodul : “cine se scoala de dimineataaaa…”

 • 7

  Dom’le ce face fotograf priceput cu un softfocus? Uite asta…Foarte tare

 • 8

  Foarte frumos!!! Imi aminteste de filmul “Lord of the rings”. Superba imagine!

 • 9

  Waw!Frumos rasarit!E minunata imaginea! Devii din ce in ce mai priceput! Mai astept astfel de fotografii..